Artikel

Hoe kies je de beste barbecue?

Hoe kies je de beste barbecue?

Barbecues vergelijken

Op de barbecue gekookte maaltijden zijn een van de feesten van de zomer. Ingebouwd, mobiel of draagbaar, op houtskool, gas, pellets of elektrisch en houtskool. Er zijn barbecues naar ieders smaak! Hier vind je criteria en kenmerken waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een barbecue deze zomer.

Houtskool barbecue

De houtskoolbarbecue, een echte klassieker, is opnieuw in de mode gekomen omwille van de bijzondere smaak die hij aan voedsel geeft. De fabrikanten bieden modellen aan met een aantal aantrekkelijke kenmerken: een eigentijdse look, betere prestaties, een stevige constructie, praktische werkoppervlakken en opbergruimte, meer mogelijkheden om hout toe te voegen, een grotere asopvangbak en een propaanaanaansteker. Hij is licht en daarom ideaal voor op de camping. 

Sommige modellen hebben een regelbare ventilator, die de verbranding versnelt naarmate de ventilator meer open staat, een beetje zoals een warmteregelaar. Een geïntegreerde thermometer helpt u de temperatuur bij te houden. 

Houtskool is verkrijgbaar in stukken of briketten. Stukjes houtskool zijn gemakkelijk aan te steken en warmen snel op. Briketten zijn moeilijker aan te steken, maar gaan veel langer mee, waardoor ze ideaal zijn om te braden. De hoogte van het rooster kan meestal worden aangepast, net als de bak onder de houtskoolbriketten. Modellen met ronde deksels zorgen voor een betere warmteverdeling.

Gasbarbecue

Er zijn twee soorten gasbarbecues: die met propaangas uit een hervulbare tank en die met aardgas dat rechtstreeks op de huisaansluiting is aangesloten. Welke van de twee is populairder? Propaan is de winnaar, omwille van zijn toegankelijkheid en mobiliteit.

Gasbarbecues zijn eenvoudig in gebruik; ze warmen snel op en de temperatuur kan gemakkelijk worden geregeld. Voedsel en marinades behouden hun smaak. Gasbarbecues mogen enkel buiten gebruikt worden. Het gebruik ervan kan verboden zijn op bepaalde plaatsen en in flatgebouwen.